BLOG: 3 TIPS VOOR HET BEREIKEN VAN EEN NIEUW PUBLIEK

Werk jij in de kunst- en cultuursector en wil je contentmarketing inzetten om een nieuw publiek te bereiken? In dit artikel leg ik uit hoe je dit kunt aanpakken zonder de eigen identiteit uit het oog te verliezen. Met inspirerende voorbeelden van het Rijksmuseum, DeLaMar Theater, MOCO Museum en Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven.

BLOG: IN 3 STAPPEN NAAR WERKELIJK EFFECTIEVE CONTENT

Wat voor content past het beste in je strategie? Kies je voor een whitepaper, een vermakelijke inhaker of een handige instructievideo? In dit artikel legt Christine Liebrecht in drie stappen uit hoe je van gewone content wérkelijk effectieve content maakt.

BOEKRECENSIE: EEN NIEUWE BLIK OP CONTENT EN COMMUNITIES

Vincent Mirck heeft voor Frankwatching een recensie geschreven over ons boek ‘Contentmarketing en community management’.  Hij adviseert alle marketing- en communicatieprofessionals om zich wat vaker op te stellen als een toerist in hun eigen vakgebied. Als hulpmiddel noemt hij ons boek dat dienst doet als dubbeldekkerbus die ‘hop on-hop off‘ door ons vak raast. Hij raadt vakgenoten aan om deze pageturner op te pikken en te genieten van het uitzicht tijdens deze uptempo sightseeing tour.

BLOG: 5 OPTIES VOOR EFFECTIEVE STORYTELLING

Het vertellen van een authentiek verhaal is een effectieve manier voor merken of organisaties om hun boodschap over te brengen en een emotionele binding met je publiek te realiseren. Maar veel organisaties en merken vinden het lastig om een goed verhaal te vertellen. In deze blog leg ik uit waarom storytelling zo effectief is, wat een effectieve opbouw van een verhaal is en welke verschillende mogelijkheden er zijn om als organisatie een verhaal te vertellen.

CURSUS: CONTENT MARKETING KUNST EN CULTUUR SECTOR

Op 9 en 20 december 2018 geef ik speciaal voor de kunst en cultuursector een tweedaagse cursus op maat over contentmarketing. Authenticiteit en beleving is in deze sector vanzelfsprekend, dus dat is een feestje voor contentmarketing. Maar hoe kun je awareness genereren bij een nieuw publiek, user generated content stimuleren en herhaalbezoek bevorderen? Aanmelden kan via Cultuurmarketing.nl.

BLOG: ROEM-CONTENT MARKETING FUNNEL: BEPAAL JE DOELEN EN PUBLIEK 

Om effectief te zijn met contentmarketing is het belangrijk om vooraf doelen te formuleren. In dit artikel leg ik samen met Christine Liebrecht uit welke contentdoelen realiseerbaar zijn met contentmarketing en hoe je je doelen en publiek vaststelt.

BLOG: 5 MUSTHAVE PROFIELEN VOOR CONTENT MARKETING

Diverse merken, organisaties en opleidingen worstelen met de vraag: welke kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk voor effectieve contentmarketing? In deze blog beschrijf ik samen met Ed Peelen 5 belangrijke functieprofielen. 

BLOG: 5 REDENEN OM TE STARTEN MET CONTENT MARKETING

Wat moet je doen als het MT niet het belang van contentmarketing inziet? Dan is het noodzakelijk om eerst draagvlak te creëren! In deze blog vind je 5 argumenten om je management te overtuigen meer budget en capaciteit vrij te maken voor contentmarketing. 

SESSIE: CONTENT MARKETING EN COMMUNITY MANAGEMENT

Bij een bijeenkomst van de Meter gaf ik een presentatie over belangrijke bevindingen in ons boek ‘Contentmarketing en community management’. 

BLOG: 7 TIPS VOOR ROEM MET CONTENT MARKETING      

Contentmarketing is de hype voorbij en dat is een goed teken! Organisaties zien dit niet meer als dé oplossing voor alles. Ze zijn realistischer en kijken vaker hoe ze hun content het beste kunnen inzetten en wat het oplevert. Een planmatige aanpak helpt hierbij! Maar wat houdt dit in en wat kan er beter in de praktijk?

BLOG: CONTENT MARKETING IS GEEN EENDAGSVLIEG

In marketing- en communicatieland komen regelmatig nieuwe trends voorbij. Soms gaat het om een tijdelijke hype en in andere gevallen gaat het om een blijvertje. In deze blog leg ik uit dat contentmarketing geen eendagsvlieg is en waarom hogescholen en universiteiten in hun curriculum aandacht zouden moeten besteden aan dit onderwerp. 

MASTERCLASS: CONTENTMARKETING

Op 9 maart 2018 gaf ik bij Pearson een masterclass over ons boek ‘contentmarketing en community management’. 

KENNISCLIP 
ROEM-CYCLUS

De ROEM-cyclus geeft weer welke stappen je doorloopt voor effectieve contentmarketing en community management. In deze kennisclip worden de 8 stappen van deze cyclus uitgelegd.

KENNISCLIP

ROEM-STRATEGIEMODEL

Aan de hand van dit strategiemodel kun je de contentstrategie uitwerken voor je merk of organisatie. Na het bekijken van deze kennisclip weet je uit welke onderdelen het ROEM- strategiemodel bestaat.

KENNISCLIP

ROEM-STRATEGIEMODEL UITGEWERKT VOOR EEN MERK

In deze kennisclip werken we de contentstrategie uit voor een concreet merk aan de hand van het ROEM-strategiemodel.

KENNISCLIP

ROEM-CONTENTMARKETINGFUNNEL

Aan de hand van deze contentmarketingfunnel kun je vaststellen welke contentdoelen en focusgroepen prioriteit hebben voor je merk of organisatie. Na het bekijken van deze kennisclip weet je uit welke fases de ROEM-contentmarketingfunnel bestaat en welke focusgroepen en contentdoelen hierbij horen. Daarnaast krijg je een indruk wat voor soort content geschikt is in welke fase van de funnel.

meer weten?
NEEM contACT OP

Wil je kennis maken met een kop koffie? Heb je een vraag over contentmarketing, storytelling of community management? Wil je een masterclass, advies of presentatie? Laat het mij weten!

8 + 2 =

contactgegevens

SOCIAL