CURSUS: CONTENT MARKETING VOOR KUNST EN CULTUUR

Op 9 en 20 december 2018 geef ik speciaal voor de kunst en cultuursector een tweedaagse cursus op maat over contentmarketing. Authenticiteit en beleving is in deze sector vanzelfsprekend, dus dat is een feestje voor contentmarketing. Maar hoe kun je awareness genereren bij een nieuw publiek, user generated content stimuleren en herhaalbezoek bevorderen? Aanmelden kan via Cultuurmarketing.nl.

BLOG: 5 MUSTHAVE PROFIELEN VOOR CONTENT MARKETING

Om effectief te zijn met contentmarketing is het belangrijk om vooraf doelen te formuleren. In dit artikel leg ik samen met Christine Liebrecht uit welke contentdoelen realiseerbaar zijn met contentmarketing en hoe je je doelen en publiek vaststelt.

BLOG: ROEM-CONTENT MARKETING FUNNEL: BEPAAL JE DOELEN EN PUBLIEK

Diverse merken, organisaties en opleidingen worstelen met de vraag: welke kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk voor effectieve contentmarketing? In deze blog beschrijf ik samen met Ed Peelen 5 belangrijke functieprofielen. 

BLOG: 5 REDENEN OM TE STARTEN MET CONTENT MARKETING

Wat moet je doen als het MT niet het belang van contentmarketing inziet? Dan is het noodzakelijk om eerst draagvlak te creëren! In deze blog vind je 5 argumenten om je management te overtuigen meer budget en capaciteit vrij te maken voor contentmarketing. 

SESSIE: CONTENT MARKETING EN COMMUNITY MANAGEMENT

Bij een bijeenkomst van de Meter gaf ik een presentatie over belangrijke bevindingen in ons boek ‘Contentmarketing en community management’. 

BLOG: 7 TIPS VOOR ROEM MET CONTENT MARKETING      

Contentmarketing is de hype voorbij en dat is een goed teken! Organisaties zien dit niet meer als dé oplossing voor alles. Ze zijn realistischer en kijken vaker hoe ze hun content het beste kunnen inzetten en wat het oplevert. Een planmatige aanpak helpt hierbij! Maar wat houdt dit in en wat kan er beter in de praktijk?

BLOG: CONTENT MARKETING IS GEEN EENDAGSVLIEG

In marketing- en communicatieland komen regelmatig nieuwe trends voorbij. Soms gaat het om een tijdelijke hype en in andere gevallen gaat het om een blijvertje. In deze blog leg ik uit dat contentmarketing geen eendagsvlieg is en waarom hogescholen en universiteiten in hun curriculum aandacht zouden moeten besteden aan dit onderwerp. 

MASTERCLASS: CONTENTMARKETING

Op 9 maart 2018 gaf ik bij Pearson een masterclass over ons boek ‘contentmarketing en community management’. 

KENNISCLIP 
ROEM-CYCLUS

De ROEM-cyclus geeft weer welke stappen je doorloopt voor effectieve contentmarketing en community management. In deze kennisclip worden de 8 stappen van deze cyclus uitgelegd.

KENNISCLIP

ROEM-STRATEGIEMODEL

Aan de hand van dit strategiemodel kun je de contentstrategie uitwerken voor je merk of organisatie. Na het bekijken van deze kennisclip weet je uit welke onderdelen het ROEM- strategiemodel bestaat.

KENNISCLIP

ROEM-STRATEGIEMODEL UITGEWERKT VOOR EEN MERK

In deze kennisclip werken we de contentstrategie uit voor een concreet merk aan de hand van het ROEM-strategiemodel.

KENNISCLIP

ROEM-CONTENTMARKETINGFUNNEL

Aan de hand van deze contentmarketingfunnel kun je vaststellen welke contentdoelen en focusgroepen prioriteit hebben voor je merk of organisatie. Na het bekijken van deze kennisclip weet je uit welke fases de ROEM-contentmarketingfunnel bestaat en welke focusgroepen en contentdoelen hierbij horen. Daarnaast krijg je een indruk wat voor soort content geschikt is in welke fase van de funnel.

meer weten?
NEEM contACT OP

Wil je kennis maken met een kop koffie? Heb je een vraag over contentmarketing of community management? Wil je een masterclass, advies of presentatie? Laat het mij weten!

9 + 6 =

contactgegevens

SOCIAL